Sweet Chili BQ Saus is een heerlijke combinatie van zoet, pittig en rokerig die perfect past bij allerlei soorten vlees, vis en groenten. Deze saus is populair bij barbecues en kan ook gebruikt worden als marinade of dip voor snacks. Ook bevat de saus ingrediënten zoals chili pepers, knoflook, suiker, azijn en verschillende kruiden en specerijen, zoals paprika. Het resultaat is een smaakvolle en veelzijdige saus die in veel gerechten kan worden gebruikt.
Benodigdheden
1 theelepel Korianderpoeder (Ketoembar)
2 theelepels Gemberpoeder (Djahé)
50 milliliter vissaus
60 milliliter Citroensap
120 milliliter Witte Wijnazijn
12 teentjes Knoflook
150 gram Rode Peper
300 gram Suiker
Bereidingswijze
Richt de bbq in voor indirecte warmte op 150-170 graden
Maak de pepers schoon en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes
Snij de pepers zo klein mogelijk (gebruik eventueel de knoflookpers)
Pel de knoflook teentjes en knijp deze door de knoflookpers
Meng de peper, knoflook, gember,- en korianderpoeder met het citroensap
Doe de witte wijnazijn, vissaus en suiker in een aluminium bak en plaats deze op de bbq
Voeg de peper toe zodra het mengsel kookt en laat dit 4 minuten doorkoken