Wat heb je nodig?
- 20 eieren
- Mayonaise
- Bieslook
- Zout
- Peper
Bereidingswijze
- Kook de eieren tot het eidooier hard is en laat de eieren afkoelen.
- Pel de eieren en dep ze droog.
- Vul de pellet-tube met rookpellets.
- Leg de gevulde pellet-tube op het rooster naast de eieren.
- Steek de pellets aan de open kant van de pellet-tube aan tot ze goed branden.
- Blaas vervolgens de vlam uit en sluit de bbq.
- Rook de eieren minimaal een half uur, als je de eieren langer rookt zal de rooksmaak zich verder ontwikkelen waardoor deze wat sterkerzal smaken.
- Doe de gerookte eieren in een bak en stamp ze fijn met een stamper of knijp ze met de hand stuk tot kleine stukjes.
- Doe mayonaise aan de gestampte eieren toevoegen en meng dit goed, voeg mayonaise toe tot je een mooie salade achtige massa krijgt.
- Snij de bieslook, naar smaak, klein en meng dit door de salade.
- Voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed door.
- Als je de salade een nachtje in de koelkast laat staan voor je hem opeet zal de rooksmaak zich meer ontwikkeld hebben en dus wat sterker aanwezig zijn.