Wat heb je nodig?
- 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
- 1 liter groentebouillon (water en bouillonblokjes)
- 1,5 kilo tomaat
- 2 grote uien
- 3 teentjes knoflook
- 3 eetlepels olijfolie
- Zwarte peper
- BBQ saus naar keuze
- BBQ rub naar keuze
Benodigdheden
- Dutch Oven
- Rookhout
Bereidingswijze
- breng ruim water aan de kook
- Maak de BBQ gereed
- Direct bbq’en op 180-200 graden
- Snij de tomaten aan de onderkant kruislings in
- Pel de teentjes knoflook en snij deze klein
- Pel de uien en snij ze in vieren en snij de tomaten door de helft
- Leg de tomaten en de uien op het bbq rooster en voeg een flinke hoeveelheid rookhout aan de kolen toe en doe dit na 15 minuten
- nogmaals, haal na 30-40 minuten de tomaten. en uien van de bbq
- Zet de Dutch Oven op de bbq, hang hem aan de driepoot boven het vuur of zet hem in het vuur en doe het water met de bouillonblokjes erin
- Verwijder nu de velletjes van de tomaat door die met je hand eraf te wrijven
- Snij de tomaten, uien en gepelde teentjes knoflook klein en doe deze samen met de olijfolie en de Italiaanse kruiden in de Dutch Oven
- Proef de soep en voeg indien gewenst wat peper, bbq saus en/of rub toe
- Even laten doorkoken en eetsmakelijk!