Wat heb je nodig?

  • 1 eetlepel gedroogde Italiaanse kruiden
  • 1 liter groentebouillon (water en bouillonblokjes)
  • 1,5 kilo tomaat
  • 2 grote uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels olijfolie
  • Zwarte peper
  • BBQ saus naar keuze
  • BBQ rub naar keuze

Benodigdheden

  • Dutch Oven
  • Rookhout

Bereidingswijze

  1. breng ruim water aan de kook
  2. Maak de BBQ gereed
  3. Direct bbq’en op 180-200 graden
  4. Snij de tomaten aan de onderkant kruislings in
  5. Pel de teentjes knoflook en snij deze klein
  6. Pel de uien en snij ze in vieren en snij de tomaten door de helft
  7. Leg de tomaten en de uien op het bbq rooster en voeg een flinke hoeveelheid rookhout aan de kolen toe en doe dit na 15 minuten
  8. nogmaals, haal na 30-40 minuten de tomaten. en uien van de bbq
  9. Zet de Dutch Oven op de bbq, hang hem aan de driepoot boven het vuur of zet hem in het vuur en doe het water met de bouillonblokjes erin
  10. Verwijder nu de velletjes van de tomaat door die met je hand eraf te wrijven
  11. Snij de tomaten, uien en gepelde teentjes knoflook klein en doe deze samen met de olijfolie en de Italiaanse kruiden in de Dutch Oven
  12. Proef de soep en voeg indien gewenst wat peper, bbq saus en/of rub toe
  13. Even laten doorkoken en eetsmakelijk!

Vraag offerte aan