Eten is het lekkerst wanneer je het zelf maakt!

Cowboy Beans

Cowboy Beans

Cowboy Beans is een heerlijk gerecht dat zijn oorsprong vindt in de Amerikaanse keuken. Vaak wordt het geserveerd als bijgerecht bij barbecues of als hoofdgerecht op zichzelf. Het gerecht heeft zijn naam te danken aan de populariteit onder de cowboys in het oude westen van de Verenigde Staten. Het is een eenvoudig en voedzaam gerecht dat gemakkelijk te bereiden is en daarom populair was tijdens lange dagen op de ranch. Kortom, het is een smakelijk en voedzaam gerecht met een rijke geschiedenis en veelzijdige smaken. Dit is een must-try voor liefhebbers van de Amerikaanse keuken en een geweldige optie voor een eenvoudige, maar toch heerlijke maaltijd.

Wat heb je nodig?

  • Blik chili bonen
  • Blik kidneybonen
  • Blik mais 
  • Courgette
  • Aubergine
  • Paprika’s
  • Uien
  • Spekblokje
  • Wokolie (arachideolie of zonnebloemolie kan ook)
  • BBQ rub naar smaak
  • BBQ saus naar smaak

Bereidingswijze

Voor BBQ Bereiding:

  • Zet de DO (Dutch Oven) tussen de briketten op het kolenrooster
  • Of hang hem aan een driepoot boven het vuur

Voor Fornuis Bereiding:

  • Zet de pan op het fornuis
  1. Doe de spekblokjes en wat olie in de Dutch Oven/Pan
  2. Snij de uien, paprika’s, courgette en aubergine in grove stukken
  3. Voeg dit toe aan de Dutch Oven/Pan
  4. Giet de blikjes mais en bonen af en voeg dit ook toe aan de Dutch Oven/Pan
  5. Voeg wat BBQ Rub en BBQ Saus toe
  6. Roer alles goed door elkaar
  7. Laat het Cowboy Beans potje zachtjes pruttelen
  8. Na 30 tot 45 minuten zachtjes pruttelen kun je de Cowboy Beans eten
Cowboy Beans HangBelly

Ook Zin In Zo’n Gezellige Workshop?

Let's Meat!

Chat openen
Hulp nodig?
HangBelly BBQ Chat
Hey! Waarmee kunnen we je helpen?!