Wat heb je nodig?

  • 20 eieren
  • Mayonaise
  • Bieslook
  • Zout
  • Peper

Bereidingswijze

  1. Kook de eieren tot het eidooier hard is en laat de eieren afkoelen.
  2. Pel de eieren en dep ze droog.
  3. Vul de pellet-tube met rookpellets.
  4. Leg de gevulde pellet-tube op het rooster naast de eieren.
  5. Steek de pellets aan de open kant van de pellet-tube aan tot ze goed branden.
  6. Blaas vervolgens de vlam uit en sluit de bbq.
  7. Rook de eieren minimaal een half uur, als je de eieren langer rookt zal de rooksmaak zich verder ontwikkelen waardoor deze wat sterkerzal smaken.
  8. Doe de gerookte eieren in een bak en stamp ze fijn met een stamper of knijp ze met de hand stuk tot kleine stukjes.
  9. Doe mayonaise aan de gestampte eieren toevoegen en meng dit goed, voeg mayonaise toe tot je een mooie salade achtige massa krijgt.
  10. Snij de bieslook, naar smaak, klein en meng dit door de salade.
  11. Voeg zout en peper naar smaak toe en roer goed door.
  12. Als je de salade een nachtje in de koelkast laat staan voor je hem opeet zal de rooksmaak zich meer ontwikkeld hebben en dus wat sterker aanwezig zijn.

Vraag offerte aan