Apparatuur

REAL AMERICAN BBQ

en alle soorten catering die u wenst!

HangBelly BBQ

Apparatuur waarmee wij werken

De Spiess-Grill

De UDS,

De Ugly Drum Smoker

Deze Spiess-Grill heeft 10 "kleine" spiezen van 30 centimeter en 3 "grote" spiezen van 80 centimeter die door twee verschillende motoren aangedreven worden. Hierdoor krijgt het vlees praktisch niet de tijd om te verbranden. Erg leuk, juist omdat je zelf je spies kunt samenstellen!

De Kip grilll

De kipgrill werkt op de opstijgende warme lucht die van de briketten opstijgt , hierdoor gaat de grote ventilator die bovenop de as gemonteerd is draaien waardoo de as gaat draaien en de kip mooi gelijkmatig gegrilld wordt. Natuurlijk kan er bijvoorbeeld ook een rollade op en door een extra onderdeel kunnen er ook 6 spiezen worden gegrilld.

Veel mensen gebruiken een UDS om hun vlees en vis op lage temperatuur te roken, door de grote kolenmand en een digitale lucht-aansturing kan een UDS lang een constante temperatuur vasthouden, deze UDS gebruiken wij dan ook geregeld om Pulled Pork te maken, de pulled pork ligt dan in totaal zo'n 14 tot 16 uur op deze smoker, en dat proef je!

Onze BBQ/Smoker Trailer

Voor grote klussen en evenementen zijn er ook BBQ Trailers. Deze hebben vaak een combinatie van een grill, een barbecue, een rookoven en wat er nog meer bedacht wordt, koelingen, afwas en werkplek en ga zo maar door. De foto die hierbij staat is onze nieuwste telg in de BBQ familie, deze BBQ Trailer die net voor ons gebouwd.

Wat is Wat?

Een heksenketel

Een heksenketel wordt aan een driepoot boven een open vuur opgehangen. In een heksenketel kun je heerlijke goulash of chili con carne maken maar je kunt er ook heel goed gluhwein, warme choco of een toetje in bereiden.

De DO, of Dutch Oven.

In een DO kun je geweldige "pruttelgerechten" bereiden maar je kunt er bijvoorbeeld ook brood in bakken. De DO wordt warm gemaakt door briketten onder de DO en briketten op de deksel van de DO te plaatsen.

Weber BBQ, een icoon

Met een Weber BBQ kun je eigenlijk alles, grillen op hoge temperatuur (160 graden en hoger), "low & slow bbq'en" op een gemiddelde temperatuur (110 graden) maar ook roken, indirect grillen, verwarmen en zelfs pizza's bakken (300 graden)

De keramische BBQ oftewel de Kamado

Er zijn vele merken kamado's, de meeste zijn rond een enkeling is ovaal, er zijn verschillen in kwaliteit maar ook in prijs. De kamado is ideaal voor lange low & slow bbq sessies omdat een keramische bbq extreem goed isoleert waardoor hij heel erg zuinig is met zijn brandstof

Onze Square Fyre

De rookoven

Rookovens zijn er in alle vormen en maten, vierkant, rond, van metaal maar ook van hout, staand, liggend het is er allemaal.

OnzeSquare Fyre Trailer werkt door een houtvuur in het midden van de bakplaat te stoken, deze wordt heet en je kunt hem dan als een soort van teppanyaki plaat gebruiken voor het grillen van vlees, vis, gevogelte en groenten.